Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирени мезета»Кашкавалени топчета с бакпулвер

Кашкавалени топчета с бакпулвер

редакция:
Кашкавалени топчета с бакпулвер
Снимка: Мариета Илиева
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Мазни, пържени, кашкавалени - разбира се, че искаме да ги опитаме, при това още сега"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 350 г настърган
  • брашно - 8 с.л. равни
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • червен пипер - 1 щипка, ако обичате пикантно
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме всички продукти и оставяме в хладилника за половин час, за да може сместа да се стегне.

След това си намокряме ръцете и правим малки топчета, които пържим в силно нагорещено олио.

Вадим, когато станат златисти. Подсушаваме ги с кухненска хартия, защото поемат много от мазнината.

Поднасяме биреното мезе топло.

Кашкавалените топчета с бакпулвер са готови.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за панирани кашкавалчета или тези вкусни панирани сиренца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: