Начин на приготвяне
Разбийте пакетчето крем с 200 мл прясно мляко.
Добавете 3 с.л. сметана и киселото мляко и част от кокосовите стърготини. Разбийте до получаването на пухкав крем.
На водна баня разтопете маслото и шоколада. Разбийте сметаната на пухкав крем.
Прибавете постепенно маслото, шоколада, ванилията и останалите кокосови стърготини. Бъркайте до хомогенност.
В малка тавичка с подвижни рингове наредете ред бисквити, потопени предварително в прясно мляко. Поръсете с ром и настъргана кора от лимон.
Намажете с приготвения крем на Йоткер. Сложете и втори ред бисквити по същия начин. Намажете със сметановия крем.
Наръсете тортата от всички страни с кокосови стърготини
Направете малки топчета от бисквити, мляко и масло. Оваляйте ги в кокосови стърготини.
Подредете ги върху тортата. Украсете със захарни перли.
Охладете бисквитената торта преди сервиране.
Бисквитената торта Рафаело е готова.
Коментари