Начин на приготвяне
За крема:
Разбиваме първо течната сметана на сняг.
В съд на водна баня на котлона разтопяваме маслото заедно с натрошения бял шоколад и бъркаме, докато се хомогенизира. След като изстине, добавяме към заквасената сметаната (постепенно) и бъркаме добре. Получения крем смесваме с разбитата сметана на сняг, лъжица по лъжица (внимателно, за да не се пресече).
Завършете вкуса на крема с 5-6 с.л. кокосови стърготини и разбъркайте леко. При желание добавете пудра захар на вкус.
Намазваме дъното на тортена форма с падащ борд, диаметър 24-25 см, с малко от крема. Всяка бисквита потапяме в смес от подсладено прясното мляко и ромовата есенция (аз не съм слагала). Подреждаме ред бисквити, крем и редуваме до изчерпване на количествата, като завършваме с крем. Прибираме тортата в хладилника за една нощ.
На следващия ден изваждаме тортата и внимателно отстраняваме борда на формата. Поръсваме обилно с кокосови стърготини и украсяваме по желание. Може и бонбони Рафаело.