Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Редена салата със сельодка и рачешки рулца

Редена салата със сельодка и рачешки рулца

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Редена салата със сельодка и рачешки рулца
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • сельодка - 150 г
  • рачешки рулца - 200 г
  • кисели краставички - 5 бр.
  • лук - 2 глави, червен
  • моркови - 2 бр., сварени
  • яйца - 4 бр., сварени
  • картофи - 3 бр., сварени
  • червено цвекло - 3 малки глави, сварено
  • майонеза - 400 г
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • оцет - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно лука и го заливаме в оцета. Оставяме го да престои 20 мин.

Отделно нарязваме рибните филета на ивици.

Към тях прибавяме изцедения и изстискан от оцета лук.

Разбъркваме и нареждаме като първи пласт в голяма подносна чиния.

Отгоре покриваме със смлените в блендер рачешки рулца.

Мажем с майонеза покриваме със сварените и настъргани картофи, овкусени със черния пипер и солта.

Намазваме с майонеза и върху нея разпределяме свареното и рендосано цвекло.

Отново намазваме с майонеза и върху нея редим настърганите на ситно моркови.

Пак мажем с майонеза и върху нея редим нарязаните на ситно и изцедени кисели краставички.

Накрая мажем с майонеза и върху нея разпределяме равномерно смлените в блендер яйца.

Оставяме салатата да престои в хладилник за 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Ако искаш можеш да напишеш херинга а не сельодка.
Безсмислено усложнена рецепта със съмнителен вкус. Ако смениш рибните истории със салам, лука с грах и махнеш ряпата и оцета става една не лоша руска салата ....
08.02.2016 00:06
1
1
Покажи всички подкоментари