Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Бирени Мезета»Панирани рачешки рулца

Панирани рачешки рулца

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Панирани рачешки рулца1 / 2
25/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • рачешки рулца - 1 пакет
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • черен пипер - млян, на вкус
  • соев сос - на око
  • горчица - около 2 с.л.
  • кашкавал - към 100 г
  • яйца - 1 брой
  • брашно - за овалване
  • галета - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пасирания чесън разбъркайте със соевия сос, горчицата, сол и черен пипер.

Рачешките рулца бланширайте за кратко в малко количество вода на порции.

Още топли ги развивайте, мажете със сместа леко и слагайте по дълго и плоско парче кашкавал. Завивайте отново. Ако ги оставите да изстинат, може да се разкъсат при завиването.

Разбийте яйцето с 1-2 с.л. вода. Овалвайте всяко рачешко рулце в брашно, яйце и галета обилно. Подреждайте ги в чиния и оставете във фризера за 10-15 минути.

След това изпържете панираните рачешки рулца до готовност. Поднесете ги като предястие със сос по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
42
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

гъзиту
гъзиту
яко лий?
01.03.2015 15:10