Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Кремсупа от броколи и сирене

Кремсупа от броколи и сирене

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Кремсупа от броколи и сирене1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Поднесете с крутони и се насладете на тази плътна и вкусна кремсупичка"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • масло - 200 г
  • брашно - 1/3 чаена чаша
  • мляко - 4 чаши пълномаслено
  • броколи - 4 глави
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сирене чедър - 3 чаши настъргано
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в тенджера на средна температура, след това добавете лука нарязан на кубчета.

Задушете лука в продължение на 3 до 4 минути, след това добавете брашното. Разбърквайте енергично 3-4 минути, след което добавете млякото.

Подправете с индийско орехче и добавете броколите, малка щипка сол и повече черен пипер.

Варете докато омекне броколито - около 30 минути. Добавете сиренето и изчакайте да се разтопи.

Пасирайте готовата зеленчукова супа, а ако ви е прекалено гъста можете да добавите 1 чаена чаша бульон по избор.

Кремсупата от броколи и сирене е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: