Пълнени чушки в тава

Елена КавакЕлена Кавак
Новак
105998
Пълнени чушки в тава
Снимка: Елена Кавак
1 / 3
12/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • чушки - 25 бр. Червени
  • ориз - 1 кг.
  • домати - 4 - 5 бр. /едри/
  • кайма - 500 гр.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 3 бр.
  • джоджен - 2 с.л.
  • кимион - 1 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 100 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, доматите и морковите се настъргват. Прибавят се измитият ориз и каймата, която предварително е омесена с кимиона. Добавят се и всички подправки и солта към получената смес и се разбърква добре.

Измитите червени чушки се пълнят със сместа, около 2/3 от чушката следва да бъде напълнена.

Подреждат се в тавичка. Ако остане от сместа тя се разпределя между подредените чушки. Добавя се вода в съотношение 1/3 ориз/вода.

Чушките се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лиляна
Лиляна
Сготвени по рецептата в тава пълнени чушки, макар, че не са червени. Вкусно!
27.07.2023 13:57
Елена Кавак
Елена Кавак
Да, аз също правя чушките и по другия начин - с предварително задушаване на плънката, но по този начин също става и то доста добре
05.09.2016 09:45
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Аз наптаво си сготвям плънката напъно,а в заливката слагам и яйца :)
21.01.2016 09:29
Мариела Христова
Мариела Христова
Аз задушавам продуктите предварително и тогава пълня чушките и ги пека. Стават много вкусни. Когато са почти готови им правя заливка с малко брашно и вода.
21.01.2016 08:07