Селски Толумбички

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1
"Селските толумбички са и най-вкусни"

Необходими Продукти

  • вода - 1 кг.
  • брашно - близо 1 кг
  • сол
  • олио
  • За сиропа
  • захар - 1 кг.
  • вода - 1 кг.
  • ванилия - 2 п.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слага се в тенджера 1 литър вода да заври. След като започне да ври се добавя щипка сол и се изсипва бавно брашното като постеппенно се разбърква. Тестото става като качамак.

Изсипва се в тава и се изчаква да се изстуди. Разбиват се 6 яйца и се добавят към тестото. С шприц се шприцова тестото и се слага в добре намазнена с олио тава да се изпекат до златисто. След като се изпекат се изкарват от фурната да се изстудят.

Сироп: Слага се в тенджера 1 кг. захар и 1 кг. вода да ври около 20 мин. Вдига се от огън и се добавя 2 п. ванилия.

Топлия сироп се изсипва върху изпечените и вече изстудени толумбички и се покриват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: