Крокети от гъби

IvankaIvanka
Новак
20
Крокети от гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2-4

Необходими Продукти

  • печурки - 500 гр. пресни гъби
  • спанак - 250 гр.
  • картофи - 500 гр.
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 50 гр.
  • олио - за пържене
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите гъби се варят в малко вода до омекване.

Нарязани на дребно, се съединяват със сварените смачкани картофи, със задушения и накълцан спанак и с 2 от яйцата.

Добавят се половината от брашното (другата част остава за панировката) и чyбрица и сол на вкус, замесва се тесто.

Правят се кръгли или продълговати крокети, които се панират в брашно и яйца и се пържат в горещо олио.

Поднасят се топли със зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: