Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено Руло»Руло с тиквички, шунка и крема сирене

Руло с тиквички, шунка и крема сирене

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Руло с тиквички, шунка и крема сирене
Снимка: marcheva14
1 / 8
07/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Перфектното руло с тиквички, гарнирано с шунка, крема сирене и нашите най-добри пожелания"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • тиквички - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • пармезан - 25 г настърган
  • риган - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 2 - 3 щипки
  • розмарин - 2 - 3 щипки
  • копър - 1/2 връзка
  • сол - 1 ч. л .
  • бял пипер - 1/2 ч.л. прясно смлян
  • масло - 1 с.л. разтопено
  • ПЪЛНЕЖ
  • крема сирене - 200 г Филаделфия
  • шунка - 150 г тънко нарязана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса. Тавичка за печене, покрита с намаслена с масло хартия за печене - 22/30 см. и малък борд отстрани.

Морковите се сваряват за кратко. Нарязват се на дребни кубчета. Тиквичките се настъргват на едро ренде.

Яйцата се разбиват с телена бъркалка, добавя се настърган пармезан, мащерка, риган, розмарин, тиквичките, морковите, сол и пипер. Разбърква се.

Сместа се изсипва във формата, заглажда се. Пече се на 180 градуса за около 25-30 мин.

Изважда се от фурната и се поставя върху решетка. Хартията не се остранява, тя ще е в помощ при навиването на рулото.

В купа се разбърква до гладка смес крема сиренето. Прибавя се наситнен копър, сол на вкус.

Рулото се намазва с крема сиренето и се поставят филиите шунка. Завива се на руло с помощта на хартията.

Увива се във фолио, като краищата се завиват като бонбон. Оставя се в хладилник за 2 часа. Нарязва се на филии.

Източник: yoli

Рецептата търпи развитие, като може да се прибавят и накълцани сушени домати, грах, чушка на дребни кубчета и още друг вид зеленчуци по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Antoaneta Andreeva-Metodi
Antoaneta Andreeva-Metodi
Идеята е супер, но... Дали аз сбърках някъде, въпреки че отцедих водата на тиквичките след като ги настъргах, рулото стана супер мокро което развали всичко
01.01.2019 14:58
1
1
Покажи всички подкоментари
Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Хубава рецепта.
25.09.2018 18:06
1
Потребител#215390
Потребител#215390
Изглежда вкусно ще я пробвам скоро
24.09.2018 16:06