Баница розички

Пламенова КристинПламенова КристинПомощник Готвач151471
26/01/2016
"Сред богатството от рецепти за баници в Българската кухня тази за баница розички е сред най-любимите ни "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41 751
  • Преглеждания за месеца414
  • Преглеждания за седмицата65
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите за баница се разпъват в удобен съд (например правоъгълна тава). Най-отгоре се натрошава сирене.

Завиваме го с 2 листа от корите на руло, което режем през около 4 см и подреждаме в намазнена тава - под формата на розички. Правим това, докато свършат листата.

В купа разбиваме 5-те яйца и добавяме към тях газираната вода, киселото мляко и малко олио.

Разбъркваме и с тази смес с помощта на лъжица запълваме всяка розичка. На всяка розичка слагаме малка бучица краве масло.

Пъхаме във фурната и печем на 200 градуса до готовност.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар