Розички с бекон

Розички с бекон
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
18
"Ако от кухнята се носи неустоим аромат на печен бекон, значи не сте устояли на нашето предложение да опитате тези вкусни розички"

Необходими Продукти

  • брашно - 700 г
  • мая - 1 1/2 пакет суха (10 г)
  • прясно мляко - 300 мл
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 125 г
  • бекон - 300 г (на слайсове)
  • сусам
  • маково семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко прясното мляко. В 100 мл от него разтворете маята, захарта и 2-3 с.л. брашно. Покрийте съда и оставете на топло да се активира маята.

Разтопете маслото и оставете да се охлади, но да остане течно. Пресейте брашното и направете кладенче. По ръба поръсете солта.

Изсипете втасалата мая, останалото прясно мляко, яйцата и половината от разтопеното масло.

Замесете средно меко тесто. Покрийте го с кърпа и оставете да втаса за около 30-40 минути, докато удвои обема си.

Разделете тестото на две части. Всяка разточете в правоъгълна форма с размери 25-40 см.

Намажете с малко масло, наредете слайсовете бекон и навийте на руло.

Нарежете на 8-9 части. Намажете формички за мъфини с масло и поставете по един отрязък.

Оставете да втасат отново за 20 минути. Намажете с останалото масло и поръсете със семена.

Печете охлювчетата в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 30-35 минути.

Розичките с бекон са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йозлям Кадирова
Йозлям Кадирова
Много вкусни и бързи, и идеални за закуска.
26.05.2018 13:49
1
1
Покажи всички подкоментари