Начин на приготвяне
Разтапяме маслото заедно с олиото на водна баня, през това време разбъркваме хлебната сода с к. мляко и добавяме към разбитите яйца.
След това натрошаваме сиренето и него добавяме към сместа с яйца и кисело мляко, за да получим не много гъста плънка за розичките.
Взимат се по 2 кори и намазваме обилно с маслото, после разнасяме от плънката в средата на корите, след това сгъваме страничните краища и завиваме на руло което оформяме като за вита баница..
Поставяме обаче в намазнената тава всяка от баничките поотделно.
Ако остане от плънката и маслото, разлейте отгоре върху всички розички.
Печете тестените розички в загрята фурна 180-200°C до готовност.
Успех и добър апетит с тези тестени розички с кори за баница!