Начин на приготвяне
Ако използвате пресни вишни, почистете ги от костилките и леко ги сварете в захарен сироп (чаша вода и 1/2 захар).
Измиваме добре 150 г ориз. Заливаме с 400 мл вода и 400 мл прясно мляко. Добавяме 1 ванилия, 5 с.л. кристална захар и варим до готовност.
В отделна купичка разтваряме 2 с.л. десертно нишесте с 5 с.л. студена вода. Добавяме към ориза с непрекъснато разбъркване. Варим кратко.
Дръпваме от огъня и добавяме сварените вишни, отцедени от сиропа.
Изсипваме ориза в подходяща форма, която сме намокрили, и оставяме на хладно в хладилника за около 1 час.
След това обръщаме внимателно върху поднос. Украсяваме с вишни и поръсваме с канела.
Коментари