Начин на приготвяне
Отделят се 12 вишни с дръжките. На останалите вишни се отстраняват костилките. Брашното се пресява заедно с какаото и се смесва с половината захар. Белтъците се разбиват на сняг заедно със солта и се добавя останалата захар и ванилията.
В белтъците внимателно се добавя брашното. Тестото се излива в тавичка, покрита с хартия за печене, и върху него се разпределят вишните. Сладкишът се пече 25 минути на 180 градуса. Вади се от фурната и се оставя 10 минути в тавата.
След това се вади на решетка да се охлади. Шоколадът се разтопява на водна баня и в него се топват вишните с дръжките. Оставят се да изстинат върху фолио. От останалия шоколад се прави украса във вид на тънки линии върху сладкиша. Готовият сладкиш се украсява с шоколадови вишни и листенца мента.