Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет с ряпа и каперси

Пастет с ряпа и каперси

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1481k1
Пастет с ряпа и каперси1 / 2
28/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1 купичка

Необходими Продукти

  • ряпа - 200 г
  • сол
  • каперси - 50 г
  • чесън - 4 склидки
  • кисело мляко - 200 г
  • оцет - 50 мл ябълков
  • чили - 1 ч.л. лют пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ряпата се обелва и се настъргва на едро ренде. Поръсва се със сол и се оставя да престои така за 15 мин., за да изтече сокът ѝ.

Ряпата се стиска с ръце и се отцежда. Добавят се нарязаните каперси и ситно нарязаните склидки чесън.

Всички продукти се смесват и се пасират до еднородна смес.

Получения пастет се поднася в купички и се капват няколко капки зехтин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: