Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Рулца»Рачешки рулца с плънка

Рачешки рулца с плънка

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Рачешки рулца с плънка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Само на вас ще разкрием тайната на пълнените рачешки рулца, но вие трябва да почерпите с бира"

Необходими Продукти

  • рачешки рулца - 1 пакет
  • кашкавал - 150 г
  • червени чушки - 1 - 2 печени
  • копър - 2 стръка пресен
  • горчица - 2 с.л. деликатесна
  • майонеза - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • яйца - 1 - 2 броя
  • галета - за овалване
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете кашкавала и чушките на тънки, деликатни лентички с дължината на рачешките рулца. Разбъркайте майонезата, горчицата и наситнения копър със солта и черния пипер.

Кипнете малко количество вода и потопете за 10 секунди рачешките рулца в нея. След това бързо и внимателно ги отвийте и ги намажете с пастата, поставете парче кашкавал и чушка и ги завийте отново. Ако отвивате и завивате изстинали рачешки рулца, те могат лесно да се разкъсат. Най-добре е да ги потапяте във водата на порции.

Завитите повторно рачешки рулца се потапят последователно в разбитото с малко вода яйце, брашното и галетата. Оставят се за около 10 минути във фризер да стегнат. След това се пържат в сгорещена мазнина, отцеждат се върху кухненска хартия и се поднасят още топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
43
32
20
10
Дай твоята оценка: