Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Запеканки»Агнешко месо с лозови листа на фурна

Агнешко месо с лозови листа на фурна

тинтин
Новак
36821
Агнешко месо с лозови листа на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 800 гр.
  • лозови листа - 50 бр. пресни листа
  • ориз - 1 ч.ч.
  • зелен лук - 2 вр.
  • копър - 1 вр.
  • магданоз - 1 вр.
  • джоджен - 1 вр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио - 80 мл.
  • зеленчуков бульон - 2 - 3 кубчета
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе месото на кайма и го задушаваме с олиото и лука. Прибавяме ситно нарязаните лозови листа и объркваме сместа.

Като се поизпържи месото и омекнат лозовите листа, прибавяме изчистения и измит ориз. Заливаме с горещия бульон и оставяме да ври, докато омекне ориза.

Когато е почти сварен, прибавяме ситно нарязаните копър, магданоз джоджен, черния и червен пипер. Объркваме сместа и я изсипваме в тавичка.

Печем в умерена фурна на 180 градуса. Като се запече месото, заливаме с разбитите с кисело мляко яйца и връщаме във фурната, докато заливката хване червена коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

атанас тодев
атанас тодев
А може и да се направи като сърми и да се наредят и отгоре да се залеят със заливката.
29.10.2011 17:15