Начин на приготвяне
Наситненият лук се задушава на умерен огън в олиото, докато омекне. Сваля се от огъня и се добавя накъсани листа джоджен и магданоз, наситнен заедно с дръжките.
Добавя се сол и черен пипер на вкус. Оставя се настрани.
Агнешкото бутче се измива и подсушава с домакинска хартия. Посолява се със сол и черен пипер.
Дъното на гювеча се застила с част от пресните лозови листа, също така и страните му. В средата се поставя месото, поръсва се обилно с червен пипер и покрай него се поставят зелениите и се покрива с още лозови листа.
Краищата им се загъват навътре към месото. Добива се още малко разтопено масло и малко вода. Похлупва се с капак и се запечатва с тесто от брашното и водата.
Пече се на 180 градуса за около 3 часа.
Агнешкото бутче с лозови листа в гювеч е много вкусно.
Източник: Йоли
Коментари