Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко със сусам на фурна

Пилешко със сусам на фурна

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Пилешко със сусам на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Няма пържене, няма мацане - хрупкави пилешки филенца, приготвени за нула време на фурна"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 600 г
  • сол
  • яйца - 2 бр.
  • галета
  • черен пипер
  • сусам
  • царевично брашно
  • олио - или зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се измива и подсушава. Нарязва се на жулиени. Посолява се със сол и малко смлян черен пипер.

Оставете месото да постои около 15-20 минути.

В купа смесвате 5-6 супени лъжици галета, толкова сусам и още толкова царевично брашно.

Може да използвате и царевичен грис. Двете яйца се разбиват.

Сложете хартия за печене в тавата. Предварително загрейте фурната на 220 градуса.

Потапяйте месото първо в яйцата, след това в панировката. Панирайте добре от двете страни и ги наредете на малко разстояние.

Всяко парче поръсете с малко олио или зехтин.

Пилешкото със сусам на фурна е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#179501
Потребител#179501
Малко сухичко се получава. При втората партида добавих олио към марината. И отгоре го намазах с вода и олио. Става по-сочно. Иначе рецептата е супер.
12.11.2016 17:09
1
Златка
Златка
Рецептата е страхотна, много лесна и сравнително бърза. Само не видях колко време трябва да ги държа във фурната. Аз ги сложих за около 20 мин на 220С и станаха малко препекани (въпреки това пак бяха страхотни). Следващият път ще опитам на по-малки градуси.
09.02.2016 09:09