Мляко с ориз и канела

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
5
"Да сложиш малко канела върху млякото с ориз е като да сложиш черешка на тортата"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 ч.ч. (да не е горещо)
  • захар - 7 - 8 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива добре, докато водата вече почти не помътнява, и се слага да се вари в 2 ч.ч. вода. Когато е полусварен, се налива млякото. Ако все още е останала вода, която не се е поела от ориза, просто се излива.

Ако млякото е от хладилника, след като се затопли, се намаля котлонът и се вари още малко. Когато е почти сварен оризът, се добавя захарта и се доварява до готовност.

Когато е сварен (би трябвало да не плува в мляко), се слага в чашки или купички и отгоре се поръсва канела.

Оставя се да поизстине и когато вече чашата/купичката е почти със стайна температура, се слагат в хладилника, да се стегне.

Аз използвам обикновени чаени чаши и стават 5 порции.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Много вкусен десерт, харесваме по-течен и с канела
03.07.2016 22:38
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
В нашето семейство е любим десерт.Малко по течен с много канела.
19.02.2016 16:00
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Това е един от най-правените десерти в къщи,защото всички го обичат
19.02.2016 15:47