Меденки с канела и какао

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Меденки с канела и какао
Снимка: Veselina
1 / 7
11/08/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Меденки с канела и какао са толкова вкусни, че е добра идея да направите двойна доза"

Необходими Продукти

  • брашно - 4 ч.ч. тип 500 и малко за набрашнявяне на плота
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • мед - 5 с.л. разтопен
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • канела - 2 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • олио - ½ ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • сладко от смокини - 370 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявам брашното със сито. В купа слагаме яйцата, захарта и разтопения мед. Разбиваме с миксера до гладък крем. Бухва от яйцата.

В киселото мляко слагаме содата да шупне. Добавяме и нея в купата. На тънка струя и олиото и пак разбиваме. Най-накрая слагаме брашното, канелата и какаото и замесваме с ръка.

Прехвърляме върху набрашнена повърхност и доомесваме на гладка топка. Делим на две и всяка част тесто, разточваме с точилка - дебела.

Като разточваме листа, от който ще изрязваме формичките също набрашняваме да не лепне точилката при разточването.

С формички режем, в случая цвете. Редим меденките в покрита с хартия тава на разстояние и печем на 180°C в загрята фурна за около 14-15 мин.

Вадим ги и оставяме да изстинат в друг съд. Правим същото и с останалото тесто.

Две по две слепваме меденките със сладко то смокини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: