Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Калмари с макарони

Калмари с макарони

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Калмари с макарони1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8-10

Необходими Продукти

  • макарони - 200 - 250 г
  • калмари - 1 кг
  • чушки - 1/2 зелена
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • маслини - около 100 г черни
  • домати - 1 кг
  • зехтин - 4 с.л.
  • дафинов лист - 2 броя
  • босилек - 5 листа пресен
  • захар - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чушките, лука и чесъна и ги задушете в зехтина под капак заедно с дафиновите листа. Нарежете доматите и ги пресовайте с кухненски робот или пасатор.

Излейте ги при зеленчуците, овкусете със сол, захар, черен пипер и малко босилек и оставете сосът да къкри за около половин час, като разбърквате от време на време. Нарежете калмарите и ги добавете в соса и нека ври още 10 минути.

Сварете макароните според указанията на опаковката, отцедете ги и ги сложете в леко намазнена тава. Отгоре поръсете обезкостени разполовени маслини и соса с калмарите.

Сложете ястието да се пече в умерено загряна фурна за около 20 минути. Малко преди да е готово го извадете, поръсете с настърган кашкавал и върнете във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
56
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лора
Лора
Непременно ще се опита. Благодаря 4е споделихте рецептата!!:)
31.10.2013 20:05