Макарони с пилешко

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Макарони с пилешко1 / 2
15/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-6
"Ароматно пилешко, което е най-подходящото ястие за романтична вечеря"

Необходими Продукти

  • макарони - 1 пакет паста
  • пилешко месо - 350 г
  • вино - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • горчица - 1 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • гъби - 150 г
  • чесън - 3 скилидки
  • сметана - 1 малка кофичка заквасена
  • прясно мляко - 400 мл
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте зехтина с виното, горчицата, сол и черен пипер и намажете обилно пилешкото с тази марината. Оставете да престои за 1 час в хладилник.

Сложете макароните да се сварят само за 2-3 минути и ги отцедете под течаща вода. Сипете ги в тава. Отделно запържете 1 глава скълцан лук с пресованите скилидки чесън и нарязаните дребно гъби, след което добавете при макароните.

В същия тиган запържете равномерно пилешкото, след което го нарежете на тънки ленти и го добавете към макароните. Объркайте всичко в тавата добре.

Разбийте сметаната с прясното мляко и малко подправки на вкус. Залейте върху макароните и сложете да се пече в умерено загряна фурна.

Към края на печенето настържете кашкавал отгоре и запечете до лек загар. Охладете макароните с пилешко преди да ги поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Магданозка
Магданозка
Рецептата ми харесва.Определено ще се приготвят често
17.04.2020 09:05
Дани
Дани
С пилешко месо доколкото знам върви бяло вино. :)
18.07.2013 17:32
pavel
pavel
Направих рецептата стана вкусно към сметаната сложих малко къри
25.04.2013 16:11
криска
криска
И виното какво да е бяло или червено?
19.10.2012 14:32
Ивелина
Ивелина
За колко порции е тази рецепта
18.10.2012 16:16