Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пълнозърнести спагети с гъбен сос и бекон

Пълнозърнести спагети с гъбен сос и бекон

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Пълнозърнести спагети с гъбен сос и бекон
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
23/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Днес сме на тема здравословно хранене. Храната трябва да е не само полезна, но и вкусна, а тази рецепта отговаря на всички изисквания"

Необходими Продукти

  • спагети - 500 г пълнозърнести
  • гъби - 300 г
  • бекон - 100 г
  • масло - 50 г
  • топено сирене - 50 г
  • кашкавал - 100 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме гъбите на едро. Запържваме ги в малко олио, докато течността, която отделят се изпари.

Прибавяме маслото и запържваме, като бъркаме.

Слагаме нарязания на дребно бекон и настърганите топено сирене и кашкавал и разбъркваме.

Сваряваме спагетите в подсолена вода за 8 минути, отцеждаме и прибавяме към соса в тигана. Разбъркваме добре и готвим 2-3 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Правя рецептата със обикновени спагети и става уникална.Гъбите са пресни.
27.02.2016 23:27