Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки филенца с гъбен сос и бекон

Телешки филенца с гъбен сос и бекон

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Телешки филенца с гъбен сос и бекон
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Не, не ви се струва само, това са божествено вкусни телешки филенца, за които си струва да захвърлите диетата и вегетарианските си убеждения"

Необходими Продукти

  • телешко филе - 500 г
  • гъби - 200 г малки
  • лук - 10 - 12 малки глави
  • бекон - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - 1 с.л.
  • бульон - 300 мл телешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото филе на малки пържоли. Оваляйте ги в брашно и ги изпържете. Наредете ги в тава. В малко мазнина запържете нарязания на кубчета бекон.

Извадете го и в същата мазнина запържете гъбите и малките лукчета. Добавете брашното и налейте бульона.

Прибавете сол и черен пипер на вкус. Залейте пържолите и печете на 200 градуса за 35-40 минути.

Сервирайте порция пържола, залята със сос и поръсена с бекон.

Телешките филенца с гъбен сос и бекон са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
СУПЕР....☺
03.12.2022 14:58