Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница от Хляб»Баница със стар хляб

Баница със стар хляб

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7178k2k12k5
Баница със стар хляб
Снимка: Сия Рибагина
1 / 11
24/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Ето, че от стария хляб може да се приготви вкусна баница. Тайната е да натрошите филиите и да ръснете щипка шарена сол преди поднасяне"

Необходими Продукти

  • хляб - 1 бр. стар (около 600 г)
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 500 г
  • сирене - 300 г краве
  • олио - 100 мл
  • масло - 50 г
  • бакпулвер - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата, сложете млякото с бакпулвера, натрошете сиренето и добавете олиото. Разбъркайте всичко. Натрошете хляба на парчета заедно с кората.

Добавете го в купата, като отново разбъркате, така че всички парчета да са покрити със смес.

Намажете тава с малко от маслото и изсипете в нея съдържанието на купата, отгоре начупете маслото и сложете в загрята фурна на 180 градуса за 40 минути до златисто.

Бърза, лесна и вкусна баница от стар хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Благодаря за страхотната рецепта.
Получи се много вкусна баница
24.02.2024 21:37
Анонимен
Анонимен
Супер е!
14.10.2022 22:24
Дони Николова
Дони Николова
Чудесна рецепта, която ме накара да използвам стария хляб вместо да го изхвърля неразумно. Благодаря.
29.05.2019 23:48
6
Марияна
Марияна
Бързо става, не много скъпа от към продукти,но и много вкусна.Често правя такава, но отгоре поръсвам със сусам или ръсеница когато имам. Качвам снимка и на моята.
21.05.2016 15:31
20
4
Мария Георгиева
Мария Георгиева
Ще я пробвам задължително, да опитаме и тоя вкус. Аз правя такава баница, но с цели филии и заливам с прясно мляко.
26.03.2016 19:24
2
1
Elena Steinbach
Elena Steinbach
Стана много вкусна :)
26.03.2016 10:39
2
1
Покажи всички подкоментари
Рая Андонова
Рая Андонова
Не очаквах да се получи добре, но стана наистина вкусно. Но аз накрая, преди да сложа баницата във фурната, поръсих с шарена сол и чубрица за мирис и по-хубав вкус.
26.02.2016 23:11
6
3
Лидия - Гери
Лидия - Гери
Аз съм приготвяла отдавна тази мързелива баница, само дето слагах цели филии хляб, но да са натрошени може би е по - добър вариант. Така със стар хляб може да се приготви и пица.
24.02.2016 14:48
6