Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница от Хляб»Калпазанска баница от стар хляб

Калпазанска баница от стар хляб

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Калпазанска баница от стар хляб
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
19/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Страхотна баница от стар хляб за калпазани"

Необходими Продукти

  • стар хляб - 4 бр. филии /ако са тънки - 8 бр./
  • сирене - 150 г
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • сода - 1 к.л
  • краве масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Половината от маслото се нарязва на парченца и се слагат в тавата.

Старият хляб се нарежда върху маслото, като не трябва да остават дупки между филиите, за да не изтече сместа.

Ако се ползва филии от нарязан на тънко хляб, филиите се нареждат на два реда.

Яйцата се разбъркват на пяна. Сиренето се натрошава на ситно и се слага в яйцата.

Содата се слага в киселото мляко и се разбърква много добре до шупване, след което се изсипва в сместа с яйцата и сиренето.

Разбърква се много добре сместа за нашата баница от хляб.

Сместа се изсипва върху филиите. Половината от маслото се нарязва на парченца и се нареждат върху мързеливата баница.

Калпазанската баница от стар хляб се пече 30 мин на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: