Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница от Хляб»Баница Принцеса от стар хляб

Баница Принцеса от стар хляб

Баница Принцеса от стар хляб
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
24/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Когато имаш един стар хляб и толкова много идеи в какво вкусно ястие да го превърнеш"

Необходими Продукти

  • хляб - 7 - 8 филии стар хляб
  • кайма - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 в. ч.
  • сода за хляб - 2 големи щипки
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • чубрица - за каймата
  • риган
  • кимион - за каймата
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кръгла тава върху хартия за печене или без нея се нареждат филии стар хляб, моят е от предишния ден.

Там, където остава празно място, се запълва с парчета хляб да се получи като блат.

В голяма купа се разбиват с вилица яйцата, добавя се кисело мляко, сода за хляб, подправки, червен пипер и каймата, омесена с чубрица и кимион.

Разбърква се добре, накрая се добавя рендосан на едро кашкавал и отново се разбърква. С черпак се залива хлябът и се заравнява, отгоре се поръсва с риган.

Печем баницата в загрята фурна на 180 градуса около 20-25 минути до готовност на каймата и хубав зачервен вид. Нарязва се и хапваме топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: