Мусака с кисело мляко

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
27/02/2016
"Изпитана рецепта за класическа мусака с вкусна заливка"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо81 274
  • Преглеждания за месеца8865
  • Преглеждания за седмицата1160
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се слага да се запържи с нарязания лук и морков, като към нея се прибавя малко вода, за да може да се раздроби.

Добавят се и доматеният сок със чубрицата, черния, червения пипер и ситно нарязаният чесън.

Картофите се обелват измиват и нарязват на дребни кубчета. В тава се разбъркват картофите с каймата и се добавя малко вода, за да се облеят.

След като се запече мусаката, а водата изври, се залива със заливката. Пак се връща за да се запече и получи златист цвят. Гарнираме с кисело мляко.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня Георгиева
Обичаме мусаката със домашно овче мляко. Затова и го добавям в чинията.
0
2