Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с кисело мляко

Мусака с кисело мляко

Мусака с кисело мляко
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Изпитана рецепта за класическа мусака с вкусна заливка"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г свинска
  • картофи - 800 г
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • лук - 1 малка глава
  • доматен сок - 1 малко шише
  • олио
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • за заливката
  • яйца - 2 - 3
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • брашно - 1 с.л.
  • сода - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се слага да се запържи с нарязания лук и морков, като към нея се прибавя малко вода, за да може да се раздроби.

Добавя се и доматеният сок с чубрицата, черния, червения пипер и ситно нарязаният чесън.

Картофите се обелват измиват и нарязват на дребни кубчета.

В тава се разбъркват картофите с каймата и се добавя малко вода, за да се облеят.

След като се запече мусаката, а водата изври, се залива със заливката. Пак се връща за да се запече и получи златист цвят.

Гарнираме с кисело мляко.

Мусаката с кисело мляко е много вкусна.

Виж също как се прави пухкава заливка за мусака.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Защо картофите не се задушават преди каймата в същия тиган? Така, след като леко омекнат и се карамеризират, вкусът им става много по-наситен. И всички съставки са еднакво подготвени, и времето за печене се съкращава много. Ел. енергиято също.
30.05.2024 12:26
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Обичаме мусаката със домашно овче мляко. Затова и го добавям в чинията.
29.02.2016 15:20
1
2
1
Покажи всички подкоментари