Начин на приготвяне
Нарежете месото на пържоли, като махнете излишните тлъстини. На широката част направете плитък, шахматен разрез - така месото ще попие максимално от вкусовите качества на маринатата.
Натъркайте на вкус всяка пържола със сол и черен пипер. Останалите продукти разбъркайте хубаво в дълбока купа и след това сипете в плик за печене. Добавете месото и запечатайте.
Хубаво натрийте месото, като внимавате да не спукате плика и след това приберете в хладилник най-малко за два часа (препоръчително е да остане 24 часа в тази марината).
Печете по избор на грил тиган или на скара за по 12-16 минути от всяка страна, в зависимост от това колко опечено го обичате.
От останалата марината направете сос, като го оставите да заври в тенджера, намалявате температурата и оставяте 10-15 минути до сгъстяване.
Сервирайте с гриловани зеленчуци по избор.
Маринованите терияки пържоли са готови.
Коментари