Начин на приготвяне
Пържолите се начукват и натриват от двете страни с черния пипер и се мариноват с подправките в купа с капак.
Сложете такова количество, че да има поне 2 пръста течност, получена от соевия сос и виното. Оставете пържолите да се мариноват хубаво една вечер. Колкото по-дълго стоят в марината, толкова по крехко ще е месото.
Сложете пържолите в тава, като ги разстелите по цялата ѝ повърхност, без да ги застъпвате. Обелете чесъна, разполовете скилидките и ги пъхнете между и под пържолите.
Печете в загрята фурна под фолио на 200 г за 30 мин. През това време обелете картофите. Сложете ги в купата, където е била маринатата, и им добавете олио, сол, черен пипер.
Можете да им прибавите и малко чубрица и мащерка или вместо това да им сложите сух копър. Разбъркайте добре.
Махнете фолиото от пържолите, отгоре наредете картофите и печете под фолио още 30 мин или докато картофите не започната да омекват.
След това махнете фолиото на пържолите с картофи и запечете за коричка на картофите.
Перфектните мариновани пържоли с картофи за повод и без повод.