Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Яйчена салата»Салата от зелен лук с яйца

Салата от зелен лук с яйца

Салата от зелен лук с яйца
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"В средата на пролетта е най-подходящото време за приготвянето на тази салата, защото тогава лукът е най-свеж и пресен. Иначе е грехота да си я изядете сами, поканете ни на гости"

Необходими Продукти

  • зелен лук - 2 стръка
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 50 г
  • джоджен - пресни листа на вкус
  • черен пипер
  • майонеза - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • маслини - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме стръковете зелен лук. Нарязваме на едро. Сваряваме яйцата.

Сиренето нарязваме на кубчета и смесваме с нарязания зелен лук и нарязани сварени яйца. Отделно разбиваме супена лъжица майонеза с една супена лъжица кисело мляко.

Подправяме с черен пипер и листенца пресен джоджен и така получения сос прибавяме към салатата и разбъркваме добре.

Украсяваме с маслинка и листа джоджен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: