Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Свежа салата с тиквички

Свежа салата с тиквички

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Свежа салата с тиквички6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
1
"Една по-различна пролетна салатака с много свеж вкус и неповторим аромат"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • краставица - 1/2 краставица
  • лимони - 1/2 лимон
  • лайм - 1 с.л.сок
  • чесън - 1 стрък пресен
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • сол - на вкус
  • зехтин - олио на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката се почиства, разрязва се на три парчета, след което всяко от тях нарязваме на лентички. Нарязаната тиквичка слагаме в гевгир, поръсваме със сол и оставяме за 30 минути, да се оцежда.

След като е готова тиквичката, я сипваме в сух тиган на слаб огън да се подсуши леко, без да се запича. Отнема около 10 минути, като не разбъркваме, а леко разклащаме тигана.

След като са готови, махаме от огъня и слагаме в сух гевгир да изстинат. Докато тиквичката изстива, нарязваме краставицата така, както сме нарязани тиквичката, чесъна го наситняваме, магданоза накъсваме, а лимона нарязваме на ситно.

След като всичко е готово, слагаме тиквичките, краставицата, магданоза и лука в купа, поръсваме със сол, зехтин/олио и сока от лайм, разбъркваме, сипваме в чиния или купичка и поръсваме с нарязания лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Аз бих сложила и свеж копър на дребно, тъй като тиквичките и краставицата много си вървят с тази подправка. Като цяло салатата много ми хареса и ще я пробвам.
27.05.2016 11:19
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Никога не съм яла полу сурови тиквички затова питах.
27.05.2016 08:35
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Мека ли е тиквичката или леко хрупа.
26.05.2016 23:42
1
Покажи всички подкоментари