Начин на приготвяне
Тиквичката се почиства, разрязва се на три парчета, след което всяко от тях нарязваме на лентички. Нарязаната тиквичка слагаме в гевгир, поръсваме със сол и оставяме за 30 минути, да се оцежда.
След като е готова тиквичката, я сипваме в сух тиган на слаб огън да се подсуши леко, без да се запича. Отнема около 10 минути, като не разбъркваме, а леко разклащаме тигана.
След като са готови, махаме от огъня и слагаме в сух гевгир да изстинат. Докато тиквичката изстива, нарязваме краставицата така, както сме нарязани тиквичката, чесъна го наситняваме, магданоза накъсваме, а лимона нарязваме на ситно.
След като всичко е готово, слагаме тиквичките, краставицата, магданоза и лука в купа, поръсваме със сол, зехтин/олио и сока от лайм, разбъркваме, сипваме в чиния или купичка и поръсваме с нарязания лимон.
Коментари