Начин на приготвяне
Като за начало измиваме булгура и го изцеждаме. Поставяме го в купа, добавяме гореща вода до нивото му и го затваряме с капак, за да поеме водата добре. Междувременно сваряваме картофите.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в малко мазнина. Добавяме почистения и нарязан спанак и подправките. След кратко запържване го оставяме да изстине. След като изстине, добавяме сиренето и разбъркваме.
След това добавяме към булгура настърганите на ренде картофи, лук и чесън, яйцето и подправките и забъркваме. Към сместа добавяме и брашно - около 2-3 супени лъжици са достатъчни.
Намокряме леко ръката си и вземаме от сместа. Във вътрешността поставяме от спанака и затваряме под формата на топка. Натискат се леко за да придобият форма и се овалват в галета.
По желание вместо спанак може да се използва и друга зеленина или кайма.