Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Спаначена супа»Супа от спанак с картофени топчета

Супа от спанак с картофени топчета

Супа от спанак с картофени топчета
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2-3
"Хубавите супи всеки с удоволствие трябва да споделя с колкото се може повече хора"

Необходими Продукти

  • спанак - 100 г
  • зелен лук - 2 стръка
  • джоджен - 2 с.л. свежи нарязани листенца
  • олио - 1 /2 к.ч.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • къри - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 щипка лют
  • картофи - 3 бр.
  • ориз - 1 - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр. прясно
  • сметана - 1 с.л. заквасена
  • нишесте - 1 с.л. натурално
  • брашно
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка нарязваме спанак и зелен лук. Добавяме мазнината, овкусяваме с черен пипер, къри, лют червен пипер, сол на вкус и 1 кафена чашка вода.

Задушаваме зеленчуците, докато останат на мазнина. Наливаме около два и половин литра вода. Поръсваме с 1 супена лъжица нарязан джоджен. Добавяме обелените картофи - цели. Варим, докато се сварят картофите.

Изваждаме сварените цели картофи от супата и добавяме към бульона от варенето 1-2 с.л. ориз и другата лъжица нарязан джоджен.

Докато се свари оризът, намачкваме картофите с вилица и овкусяваме с черен пипер и сол на вкус. Добавяме разбит белтък от 1 яйце, който предварително сме разбили, и 1 с.л. натурално нишесте. С влажни ръце оформяме топчета, които овалваме добре с брашно.

Пускаме картофените топчета във врящата супа и варим много кратко, около 1-2 минути, за да не се раздробят.

Супата застройваме с жълтъка от яйцето, смесен с 1 супена лъжица заквасена сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: