Начин на приготвяне
В тенджерка нарязваме спанак и зелен лук. Добавяме мазнината, овкусяваме с черен пипер, къри, лют червен пипер, сол на вкус и 1 кафена чашка вода.
Задушаваме зеленчуците, докато останат на мазнина. Наливаме около два и половин литра вода. Поръсваме с 1 супена лъжица нарязан джоджен. Добавяме обелените картофи - цели. Варим, докато се сварят картофите.
Изваждаме сварените цели картофи от супата и добавяме към бульона от варенето 1-2 с.л. ориз и другата лъжица нарязан джоджен.
Докато се свари оризът, намачкваме картофите с вилица и овкусяваме с черен пипер и сол на вкус. Добавяме разбит белтък от 1 яйце, който предварително сме разбили, и 1 с.л. натурално нишесте. С влажни ръце оформяме топчета, които овалваме добре с брашно.
Пускаме картофените топчета във врящата супа и варим много кратко, около 1-2 минути, за да не се раздробят.
Супата застройваме с жълтъка от яйцето, смесен с 1 супена лъжица заквасена сметана.