Начин на приготвяне
Картофите се белят, измиват и нарязват на кубчета. Варят се до преваряване, или докато водата се изпари, трябва да са хубаво сварени, за да може да ги намачкаме. След като се сварят картофите, ги прецеждаме и ги намачкваме.
Добавяме сол, едно яйце, черен пипер, натрошаваме сиренето, зеленчуковата подправка и галета, докато сместа стане гъста, за да може да се оформят апетитни картофени гнезда от нея. Накрая нарязваме суровия спанак и разбъркваме.
Върху хартия за печене оформяме гнезда на големина според нашите предпочитания. Във всяко гнездо слагаме по парче топено сирене, настърган пушен кашкавал и отгоре парче краве масло.
Печем в умерена фурна гнездата с топено сирене, докато се разтопи кашкавалът. Вадим от фурната и оставяме картофените гнезда със спанак и кашкавал да изстинат, за да може да ги сервираме. Да ви е сладко!
Бележка: Със същата плънка могат да се направят и много вкусни гнезда от кайма.