Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Аламинути»Пълнена свежа краставица

Пълнена свежа краставица

Пълнена свежа краставица
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Чудесно допълнение към домашната ракийка! И наздраве"

Необходими Продукти

  • краставици - 1 бр.
  • кисело мляко - 100 г овче
  • масло - 30 г
  • сирене - 150 г
  • чесън - 2 скилидки
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Краставицата се обелва на ивички. След това се реже така, че да се получат пънчета, които издълбаваме с лъжичка. Киселото мляко се цеди в торбичка от тензух около 10 часа.

Сиренето се натрошава и се размесва добре с маслото, след което се добавят към изцеденото вече овче мляко. Чесънът се счуква добре, докато стане на каша и се прибавя към млечната смес.

Копърът, предварително измит, се реже на дребно и също се добавя. Разбъркваме добре до хомогенизиране на сместа.

С получената смес пълним издълбаните пънчета от краставици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: