Начин на приготвяне
Измита тиквичка се настъргва на едро ренде, поръсва се с малко сол и оставяме за 10 минути.
Обелени картофи се нарязват на кубчета и се сваряват до готовност. Отцеждат се добре и тиквичките, и картофите от водата, смесват се в купа.
Добавя се яйцето, натрошено сирене, 1 с.л. брашно от лимец, нарязан копър, сол на вкус и прясно смлян черен пипер.
Разбърква се с вилица и с ръце се оформят топчета. Ако сместа не слепва и е рядка, добавете още малко брашно от лимец.
В купа се разбива 1 белтък, в чиния сипваме половин пакет галета.
Топи се първо в белтъка, после се овалва в галета кюфтенцето. В тиган се загрява олио, пържим от двете страни до златисто и изваждаме в чиния. Чудесни за обяд или вечеря. Вкусотия!
Ако рецептата ви харесва, опитайте непременно и другите ни рецепти за кюфтета от тиквички или картофени кюфтета с тиквички.