Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с крем от извара и вишни

Торта с крем от извара и вишни

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Торта с крем от извара и вишни
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
16/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12 парчета
"Леко киселият вкус на вишните придава мекота на изварата, които перфектно се съчетават с пухкавия блат. Симфонията от аромати, цветове и вкусове се допълва от шоколадовата глазура, която ни кара да мечтаем поне за още едно парче"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • олио - 60 мл
  • бакпулвер - 1/2 бр.
  • какао - 3 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • За сиропа
  • захар - 5 с.л.
  • вода - 80 мл
  • За крема
  • извара - 300 г
  • сметана - 200 мл сладкарска
  • ванилии - 1 бр.
  • пудра захар - 1/2 к.ч.
  • сладко от вишни
  • За глазура
  • черен шоколад - 100 г
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата със захарта, постепенно прибавяме олиото, киселото мляко с разбърканата сода, ванилията и пресятото с бакпулвера брашно, разбиваме с миксера внимателно, до получаването на кексово тесто.

Изсипваме тестото във форма, като отделяме малко, към което прибавяме какаото и разпределяме върху бялото тесто във форма на цвете. Първо слагаме в средата, после по ръба и с помощта на шишче взимаме от кафявата смес в края и с въртеливо движение я прибутваме към средата, където усукваме в кръгчето в центъра.

Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна за около час, вадим го и го охлаждаме.

Разрязваме блата на две и го поливаме с предварително приготвения топъл сироп от сварената със захарта вода.

За крема:

Разбиваме с миксер изварата с пудрата захар, прибавяме сметаната и бием до пухкав крем.

Получения крем разпределяме между блатовете и върху него редим плодовете от сладкото.

За глазурата:

Начупваме шоколада и го разстопяваме с млякото, прибавяме маслото и леко охлаждаме.

Намазваме глазурата върху блата и прибираме тортата в хладилника за поне 4 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: