Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцата със захарта, постепенно прибавяме олиото, киселото мляко с разбърканата сода, ванилията и пресятото с бакпулвера брашно, разбиваме с миксера внимателно, до получаването на кексово тесто.
Изсипваме тестото във форма, като отделяме малко, към което прибавяме какаото и разпределяме върху бялото тесто във форма на цвете. Първо слагаме в средата, после по ръба и с помощта на шишче взимаме от кафявата смес в края и с въртеливо движение я прибутваме към средата, където усукваме в кръгчето в центъра.
Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна за около час, вадим го и го охлаждаме.
Разрязваме блата на две и го поливаме с предварително приготвения топъл сироп от сварената със захарта вода.
За крема:
Разбиваме с миксер изварата с пудрата захар, прибавяме сметаната и бием до пухкав крем.
Получения крем разпределяме между блатовете и върху него редим плодовете от сладкото.
За глазурата:
Начупваме шоколада и го разстопяваме с млякото, прибавяме маслото и леко охлаждаме.
Намазваме глазурата върху блата и прибираме тортата в хладилника за поне 4 часа.