Начин на приготвяне
Първо се приготвя захарният сироп. Водата и захарта се слагат в касерола, вари се 5 минути и се отстранява от котлона. Ароматизира се с ванилията.
За шоколадовия крем сметаната се разбива, след това се прибавя разтопен на водна баня шоколад. Разбърква се.
За йогурт крема сметаната се разбива и се прибавя заквасената сметана. Разбърква се много добре с шпатула.
Сглобяване на тортата:
В подходящ поднос се слага ваниловият блат, след това се сиропира. Намазва се с шоколадовия крем, поставя се какаовият блат, сиропира се, намазва се с йогурт крема, слага се от вишневото сладко.
Отгоре се поставя ваниловият блат, сиропира се и се измазва навсякъде с разбита сметана с 1-2 с.л. пудра захар.
Залива се с разтопения течен шоколад, може да се направят розички от него.
Отгоре се поставят захаросани вишни.
Поръсва се с шоколадови пръчици.