Начин на приготвяне
Прясното зеле се почиства от външни листа и се нарязва на ленти. Краставицата се бели на раета и се нарязва под наклон на кръгчета. Морковите се обелват и с белачката се режат тънки дълги ленти.
Доматите, измити, се нарязват на четвъртинки. Зелето се поръсва със сол, олио и лимонов сок, леко се намачква с ръце и поставяме в голяма чиния за салата.
Отгоре се нареждат ленти от моркови, като краищата се кръстосват, така че да може в полученото кръгче да се поставят маслинките.
Доматите се нареждат между лентите моркови. Следват наредени кръгчета от краставица, леко застъпени.
Върху тях с се поставя отцедената от консерва риба тон. Украсява се с листа пресен магданоз, поливаме с олио и лимонов сок.
Охлажда се и се сервира. Наздраве!