Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Рибна салата»Празнична салата с риба тон

Празнична салата с риба тон

Празнична салата с риба тон
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Подходяща за всеки празник или празничен повод - ефектна салата с риба тон"

Необходими Продукти

  • зеле - 1/2 прясно
  • домати - 2 бр.
  • краставици - 1 бр.
  • маслини - 10 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • магданоз - 5 стръка
  • риба тон - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното зеле се почиства от външни листа и се нарязва на ленти. Краставицата се бели на раета и се нарязва под наклон на кръгчета. Морковите се обелват и с белачката се режат тънки дълги ленти.

Доматите, измити, се нарязват на четвъртинки. Зелето се поръсва със сол, олио и лимонов сок, леко се намачква с ръце и поставяме в голяма чиния за салата.

Отгоре се нареждат ленти от моркови, като краищата се кръстосват, така че да може в полученото кръгче да се поставят маслинките.

Доматите се нареждат между лентите моркови. Следват наредени кръгчета от краставица, леко застъпени.

Върху тях с се поставя отцедената от консерва риба тон. Украсява се с листа пресен магданоз, поливаме с олио и лимонов сок.

Охлажда се и се сервира. Наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: