Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пиле с песто, домати и кашкавал

Пиле с песто, домати и кашкавал

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Пиле с песто, домати и кашкавал
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
27/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вълшебно вкусна комбинация от крехко пилешко месо, песто и паста, която ще ви накара да се влюбите в Италианската кухня!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г филе
  • сол
  • черен пипер
  • домати - 2 - 3 бр.
  • кашкавал - 150 г
  • за пестото
  • босилек - 2 връзки
  • орехи - 100 г
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 100 мл
  • пармезан - 100 г
  • за гарнитура
  • спагети - 1/2 пакет, бугатини (250 г)
  • песто - 2 - 3 ч.л.
  • сушени домати - 10 - 12 бр. в зехтин и чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От пилешкото филе оформете 4 парчета. Посолете и поръсете с черен пипер. Сложете ги в намаслена тавичка.

Пригответе пестото, като сложите босилека и орехите в блендер. Смелете, към тях добавете чесъна, сол и пипер.

Пак пуснете блендера, да се смесят, и започнете да добавяте зехтина на тънка струя. Накрая прибавете пармезана и разбъркайте.

Намажете филетата с по една -две чаени лъжички от пестото.

Нарежете доматите на колелца и наредете по три на всяко филе. Печете на 200 градуса за 25-30 минути.

Поръсете с кашкавал и върнете обратно във фурната за 5-6 минути.

Сварете букатините по указания начин.

Отцедете ги от водата и към тях прибавете пестото, нарязаните домати и малко от зехтина. Разбъркайте добре и сервирайте към пилешкото филе.

Пилето с песто, домати и кашкавал е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Нина Иванова Иванова
Нина Иванова Иванова
Ето на това му викам паста! Прекрасни съставки, прекрасна комбинация, разкошна снимка! Жалко че масовката е на "иновативни бъркочи" с още по отвратителни снимки.
24.07.2016 13:31
1