Начин на приготвяне
От пилешкото филе оформете 4 парчета. Посолете и поръсете с черен пипер. Сложете ги в намаслена тавичка.
Пригответе пестото, като сложите босилека и орехите в блендер. Смелете, към тях добавете чесъна, сол и пипер.
Пак пуснете блендера, да се смесят, и започнете да добавяте зехтина на тънка струя. Накрая прибавете пармезана и разбъркайте.
Намажете филетата с по една -две чаени лъжички от пестото.
Нарежете доматите на колелца и наредете по три на всяко филе. Печете на 200 градуса за 25-30 минути.
Поръсете с кашкавал и върнете обратно във фурната за 5-6 минути.
Сварете букатините по указания начин.
Отцедете ги от водата и към тях прибавете пестото, нарязаните домати и малко от зехтина. Разбъркайте добре и сервирайте към пилешкото филе.
Пилето с песто, домати и кашкавал е много вкусно.
Коментари