Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тарталети»Тарталети с рулца от раци

Тарталети с рулца от раци

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Тарталети с рулца от раци
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
29/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Отворете виното да подиша и поднесете тарталетите, вечерта обещава да бъде хубава"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 150 г типово
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 70 г меко
  • босилек
  • сол
  • риган
  • чубрица
  • За пълнежа
  • прясно мляко - 50 мл
  • олио - 100 мл
  • лимонена киселина - 1/2 к.л.
  • сол
  • топено сирене - 40 г
  • рулца от раци - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме съставките за тестото и омесваме меко тесто, което оставяме за около час в хладилника.

Оформяме на малки топчета, които притискаме в средата, за да се получат малки купички. Не правете дъното много тънко, за да не се разпадне като се овлажни от плънката. Слагате в тава с хартия за печене и печете докато потъмнеят и се втвърдят - около 15-20 минути на 240 градуса.

За пълнежа правим домашна млечна майонеза- млякото, олиото, лимоновата киселина и сол на вкус се пасират за 2 минути.

Смесвате майонезата с топеното сирене и пак пасирате. Нарязвате рулцата от раци на малки парчета и заедно с малко сол и копър прибавяте към майонезата и сиренето. Пълните тарталетите и поднасяте като предястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: