Начин на приготвяне
Продуктите се смесват до получаване на много гъста каша - тесто. Оставя се да втаса, като е хубаво да предвидите голям съд, за да не може да излезе тестото.
Можете да го оставите на студено за цяла нощ или за няколко часа на топло.
Готовото тесто е лепкаво и трябва бързо да работите с него. Пържи се в дълбок съд с гореща мазнина.
Готовите мекици оставете на салфетка или кухненска хартия за оттичане на мазнината.
Добър апетит!
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за мекици със сирене или мекици с кисело мляко.
Коментари
Подготвям мекиците от вечерта и сутринта са на масата за закуска.
И на баба ми старите рецепти са в чаши, но като сте правили рецептата вчера, напишете колко ви е голяма чашката бе! И освен това вместимостта чаша за брашно, захар или течност не е една и съща. Значи не са ЕДНАКВИ количества в рецептата, а различни.
Ами уточнявайте ги тези неща, че ми писна.
Ако е миш-маш - на око ще го правя...печива НЕ СЕ правят на око, а по точна рецепта.
Няма да станат иначе.
Дори обикновени бухти!
Дано някой види коментара ми и да ми отговори :
Сухата мая 1 супена лъжица ли е или 1 чаена лъжица ?!? За толкова брашно за хгляб например се слага 1 ч.л. само, не знам - може това да ае тайната на мекицата ;-)
Моля някой да коментира, особено аке сте правили рецептата, благодаря !