Домашни джоб-сандвичи

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
4k
6
26/09/2017
"Децата ги обожават и с удоволствие ги хапват, чудесни за пикник и за училищна закуска!"
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
33 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо70 412
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата45
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена33

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта в млякото. Пресейте брашното, направете кладенче и изсипете маята. Добавете разбитите яйца, сметаната, олиото и солта. Замесете меко тесто. Оставете да втаса около 90 минути.

Разделете тестото на 12-14 топки. Всяка разточете и намажете с олио. Прегънете на две и после още веднъж, трябва да се получи триъгълник. Така направете и с останалите топки тесто.

Оставете ги да се отпуснат за 15 минути. Намажете ги с разбито яйце с малко прясно мляко. Печете на 200 градуса около 20 минути. Извадете, оставете да се охладят и ги гарнирайте по желание.

Рейтинг

5 12
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Кремена Стоянова
За пръв път ги правя, и станаха чудесни
3
1
Потребител#165079
До колко време горе долу хляба става за ядене, обмислям да ги направя и да давам за закуска в училище, но се опасявам, че на втория ден ще ми се каже - това е старо и не е вкусно.
10
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Чудесни са ,домашно приготвено е най вкусно
8
1