Начин на приготвяне
Разбийте яйцето със захарта, добавете млякото и олиото.
Разбъркайте и постепенно добавете пресятото брашно. Използвайте дървена лъжица и разбийте сместа с нея до еднородна смес.
Ябълките почистете, обелете и настържете. Изстискайте леко с ръка, така че да махнете леко от излишната им течност.
Сложете ябълките в сместа, добавете канела и разбъркайте.
Загрейте тиган на котлона и с черпак взимайте по малко от сместа и оформете неголеми блини.
Пържете от двете страни до златисто.
Олиото в сместа няма да позволи на блините да залепнат, но все пак, ако имате проблем, намазвайте тигана с малко масло.
Готовите блини поднесете с мед, поръсени с канела или намазани с шоколад и сметана.