Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата от леща и кускус

Салата от леща и кускус

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Салата от леща и кускус1 / 2
27/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • червен лук - 1 гл.
  • лимонов сок - 1/4 ч.ч.
  • оцет - 2 с.л.
  • леща - 1 ч.ч.
  • зехтин - 1/3 ч.ч.+1 с.л.
  • кускус - 1 ч.ч.
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • мента - 5 - 6 стръка прясна
  • зелен лук - 3 стръка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червения лук обелваме и нарязваме на средно големи кубченца. Размесваме с лимоновия сок, щипка сол и оцета.

Лещата се вари около 20 минути в четири чаши вода. След като се свари, изчакваме да изстине и я прецеждаме. Смесваме я с подкиселения червен лук. Прибавяме и зехтина.

В подходящ съд наливаме чаша вода и слагаме на котлона да заври. След като заври, изсипваме кускуса. Сваляме съда от котлона и го покриваме с кърпа за около 5 мин. Овкусяваме сварения кускус с 1 с.л. зехтин.

След това го смесваме с лещата и разбъркваме добре. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Накрая салатата се поръсва с нарязания на ситно магданоз, мента и перата от зеления лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: